Ένας δικαστής δίνει “περίεργες” ποινές σε όσους κακοποιούν ζώα!

συνταγή παγωτό

Ο δικαστής Michael Cicconetti στο Οχάιο των ΗΠΑ, είναι γνωστός για τις … πρωτότυπες κι ίσως πρωτόγνωρες ποινές που επιβάλλει να εκτίσουν όσοι καταδικάζονται για κακοποίηση σκύλων.

Είναι ο ίδιος φιλόζωος κι αυτό σίγουρα φαίνεται μέσα από το έργο του.

Στις υποθέσεις που αναλαμβάνει που έχουν να κάνουν με κακοποίηση ζώου, προσπαθεί να δώσει ένα μάθημα στους ενόχους τιμωρώντας τους σχεδόν με το ίδιο νόμισμα!

Μια ανάλογη υπόθεση, να τιμωρείται ο ένοχος με το ίδιο του το έγκλημα, υπάρχει και σε βιβλίο με τίτλο “Κράτος Δικαίου… η αποκάλυψη”, συγγραφέας Μαρία Δαμιανάκου, εκδόσεις Bookstars (για όσους ενδιαφέρονται με την τιμωρία οφθαλμόν αντί οφθαλμού σε διάφορα εγκλήματα όπως περιγράφονται στο βιβλίο).

Προσπαθώντας βέβαια να μην ξεφεύγει από τα όρια του νόμου και να μην βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τους. Απλά, με αυτόν τον αρκετά προχωρημένο και ίσως ακραίο για πολλούς τρόπο θέλει να δώσει στον ένοχο να καταλάβει το πόσο άσχημα ένιωσε ο σκύλος όταν τον κακοποίησε με τον τρόπο που το έκανε.

Για παράδειγμα, μια γυναίκα που είχε εγκαταλείψει τον σκύλο της σε μια αυλή να ζει μέσα στη βρομιά και χωρίς φροντίδα, τιμωρήθηκε με μια μέρα στην χωματερή.

Της επέβαλλε να μείνει για οχτώ ώρες μέσα στην χωματερή, στο πιο βρόμικο σημείο με την έντονη δυσοσμία του για να δει πώς ένιωθε ο σκύλος της που έμενε όλη του τη ζωή σε ανάλογες συνθήκες.

“Αν σου έρθει να κάνεις εμετό, κάνε! Δεν με ενδιαφέρει! Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσεις τόσο άσχημα όσο ο σκύλος σου που τον είχες αναγκάσει να ζει με παρόμοιο τρόπο” της είχε πει στο δικαστήριο.

Στην υπόθεση μιας άλλης γυναίκας που είχε εγκαταλείψει μέσα στο δάσος 35 γατάκια, της επέβαλλε την ίδια ποινή με την πράξη της. Να μείνει για μια ολόκληρη νύχτα μέσα στο άγριο και χιονισμένο δάσος μόνη της. Εκτός από την ίδια την ποινή της επιβλήθηκε και να πληρώσει πρόστιμο.

“Πώς θα σου φαινόταν να σε παρατήσουν μέσα σε ένα σκοτεινό κι άγριο δάσος να ζήσεις ολομόναχη κι ανυπεράσπιστη και να ακούς τα βράδια τα κογιότ και τα άγρια ζώα να ουρλιάζουν ψάχνοντας για τροφή και να φοβάσαι μην γίνεις εσύ η επόμενη τροφή τους; Να μένεις εκεί μέσα στο κρύο και να μην ξέρεις πώς να σωθείς γιατί δεν υπάρχει κανείς να σε βοηθήσει;” αυτά ήταν τα λόγια του δικαστή στη ένοχη.

Στην Αμερική υπάρχουν ειδικά προγράμματα όπου υποχρεώνουν συγκεκριμένες κατηγορίες εγκληματιών να παρακολουθούν κάποια μαθήματα, κατά την διάρκεια της καταδίκης τους, που θα τους δείξουν τον σωστό δρόμο για να μη ξανακάνουν το ίδιο έγκλημα. Συνήθως αυτά τα προγράμματα τα παρακολουθούν όσοι έχουν εγκαταλείψει παιδιά και όσοι έχουν οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο δικαστής Michael Cicconetti αναρωτιέται γιατί δεν υπάρχει ένα ανάλογο πρόγραμμα και για αυτούς που κακοποιούν ζώα. Γιατί πιστεύει πως, ναι, πολλοί απ’ αυτούς κάνουν αυτές τις πράξεις γιατί δεν αγαπούν τα ζώα και γιατί είναι μοχθηροί. Αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που μπορεί να κάνουν κακό στα ζώα όχι με την θέλησή τους αλλά από καθαρή άγνοια του κινδύνου. Όπως για παράδειγμα να αφήσουν έξω κάτω από τον ήλιο το καλοκαίρι έναν σκύλο. Δυστυχώς, αυτό θα κάνει κακό στην υγεία του σκύλου κι όμως πολλοί δεν το σκέφτονται αυτό.

Όπως επίσης, θα ήθελε να δημοσιεύονται τα στοιχεία του κάθε εγκληματία κατά των ζώων, όπως γίνεται στις περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης. Γιατί είναι δικαίωμα κάθε πολίτη που έχει κάποιο ζώο στο σπίτι του, να γνωρίζει αν μένει δίπλα από κάποιον που κακοποιεί τα ζώα για να μπορεί να προστατέψει το δικό του και τα γύρω.

Ο συγκεκριμένος δικαστής είναι γνωστός γενικά για τις μεθόδους του. Δεν φυλακίζει τους ενόχους, αλλά τους τιμωρεί με ποινές ως μαθήματα ζωής. Τις αποφάσεις του τις παίρνει αμέσως αφού πρώτα ακούσει όλη την υπόθεση μέσα στο δικαστήριο με όλες τις λεπτομέρειες, χωρίς καμία καθυστέρηση όπως γίνεται συνήθως στα δικαστήρια.

Φροντίζει οι αποφάσεις του να κάνουν τον εγκληματία να σκεφτεί το λάθος που έκανε και πως πρέπει να επανορθώσει με κάθε δυνατό τρόπο.

Ελπίζει οι άνθρωποι να καταλάβουν κάποια στιγμή πως η κακοποίηση κι εγκατάλειψη ζώου είναι έγκλημα. Και όσοι είναι μάρτυρες σε τέτοιου είδους καταστάσεις πρέπει να καλούν αμέσως την αστυνομία και να το καταγγέλουν.

 
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts